В Севастополі в результаті перевірки законності виділення і використання землі підготовлено близько 100 матеріалів про несплату податків за багаторічну оренду як фізичними, так і юридичними особами.

Про це після підбиття попередніх підсумків перевірки, що проводилася з травня минулого року за розпорядженням Президента України, повідомив журналістам голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Іванов.

" Відсутність багаторічного контролю над землею , яка виділялася Міськрадою в оренду , дозволяла орендарям не платити орендну плату , не освоювати її за призначенням", - заявив Іванов.

" Ми маємо факти, коли виділені ділянки землі приховано перепродуються, тобто іде переуступка права володіння землею , в результаті замінюються засновники в тій фірмі, на яку спочатку була виділена ділянка", - зауважив він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На думку Іванова, за підсумками остаточної перевірки до 1 лютого буде дана юридична оцінка цим порушенням і ухвалено рішення про порушення кримінальних справ або порядок відшкодування збитків, завданих міському бюджет.

Іванов повідомив також, що прокуратурою міста порушено 18 кримінальних справ, з яких 15 направлено в суд, при цьому чотири справи уже розглянуті і збитки в сумі одного мільйона гривень відшкодовані. Крім цього, в суд пред'явлено 74 позовні заяви на суму 460 тисяч гривень. Всього до відповідальності притягнуто 59 посадових осіб.

За словами голови міста, комісія також ухвалила рішення про вдосконалення бази даних земельних ділянок. Крім того, буде підготовлено розпорядження, яке регламентує механізм проходження документів про виділення землі під індивідуальне будівництво.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1025