Виконувач обов'язків заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Олександр Цупро закликав жителів області економити газ і терміново сплатити рахунки за його споживання.


Про це йшлося на зустрічі Цупра з журналістами.


«Думаю, що газу вистачатиме тим, хто забезпечить його повну оплату. Але чи то в приватному секторі, чи в комунальних підприємствах, ми повинні поставити одне завдання – максимальна економія газу», - заявив він.


Однією з перших «закручування вентиля» газопостачання відчула на собі, за словами Цупра, саме Сумська область, через територію якою проходить третина російського газу. Тому уже 1 січня за дорученням голови Сумської ОДА було створено робочий штаб, до якого увійшли представники влади, міст, галузевих управлінь і відділів, який почав роботу із забезпечення галузей економіки області природним газом. „Завдяки цьому жодних проблем і нестачі для населення, теплоенергетики, комунальних споживачів не було”, - сказав Цупро, повідомляє «УНІАН».


При цьому він додав, що „певні проблеми є з доведеними лімітами для промислових підприємств, які забезпечують потреби всього на 38%”. Зокрема посадовець розказав, що через ліміти газопостачання не працювали кілька цехів на ВАТ «Сумихімпром».


«Підрахунків про збитки на підприємствах ще немає, збираємо таку інформацію», - сказав Цупро.


Крім того Цупро повідомив, що обласна влада розробляє плани, що стосуються альтернативних енергетичних джерел і енергозберігаючих технологій.


«Відпрацьовуємо декілька напрямків, зокрема питання виробництва альтернативного палива з дерев'яних брикетів, створення і розвиток об'єднання «Сумиторф», на якому уже відпрацьовані певні програми і документи. Ще одним з напрямків роботи ОДА залишається створення компанії „Суминафта”. Тому питання енергозбереження займатиме значну частину робочого часу”, - підсумував Цупро.


Як повідомили у ВАТ „Сумигаз”, загалом у 2005 році Сумська область спожила близько 1,4 млрд. кубометрів газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

491