На Закарпатті створено обласний штаб з забезпечення безперебійного постачання природним газом споживачів.

Як повідомили в прес-службі Закарпатської обласної державної адміністрації, відповідні штаби будуть створені і в районах, і містах обласного підкорення.

За словами першого заступника голови правління ВАТ «Закарпатгаз» Василя Фізера, основним споживачем природного газу в області є населення. В регіоні немає підприємств-гігантів, проте складений список з 21 енергоємного підприємства краю, найбільшим з яких є Перечинський лісокомбінат. З ними працюватиме обласна і районна влада щодо пошуку резервів економії, передає «УНІАН».

Як повідомив Фізер, ситуація з постачанням природного газу Закарпатської області контрольована. Якщо і відбулося зниження тиску в газопроводі, то це пов'язане з аварійними ситуаціями, які в опалювальний період не є рідкістю. Газівники оперативно їх усувають.

Згідно з інформацією прес-служби ОДА, Закарпатська область повністю вкладається в ліміти поставок газу, причому з урахуванням збільшених наприкінці року об'ємів. Зараз добовий ліміт Закарпаття – 4 млн. 428 тис. кубічних метрів газу.

Місцева влада шукає альтернативні джерела теплопостачання. Наприклад, використовувати для опалювання тирсу і брикети, виготовлені з відходів деревообробної промисловості. До недавнього часу в області це були лише відходи, які засмічували навколишнє середовище. Зараз тирсу переробляють у Рахівському районі Закарпатської області.

Як повідомляв ForUm, 4 січня 2006 року НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» досягли домовленості про умови транзиту і поставок російського газу.

Після цього Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров доручив Міністерству палива і енергетики України зняти всі обмеження щодо використовування газу, який йде на забезпечення населення теплоенергією, повідомив прес-секретар прем'єра Валентин Мондрієвський.

«Це свідчить про те, що населення буде забезпечене теплом і газом в повному об'ємі», - сказав він.

В той же час підприємствам рекомендується економічно використовувати газ і прагнути більше залучати альтернативних джерел енергопостачання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

473