Чорноморське гайдамацьке з'єднання Українського козацтва спільно з місцевим підприємцем Орестом Дем’янчуком ініціювали створення кінного козацького підрозділу на базі племінної ферми щодо розведення коней української верхової породи в селі Фонтанка Комінтернівського району.

Про це проінформував наказний отаман Одеського крайового товариства Українського козацтва Сергій Гуцалюк, уточнивши, що «віднині проводитиметься регулярне кінне екологічне патрулювання морського узбережжя і приморських сіл козаками, які є громадськими інспекторами облуправління екології і природних ресурсів».

За його словами, «ця порода високих і сильних верхових коней виведена вітчизняними фахівцями ще за радянських часів. Проте протягом останніх десятиріч конезаводи продовжують функціонувати тільки в Дніпропетровській і Кіровоградській областях». Поки на Фонтанській конефермі, додав Гуцалюк, всього 16 коней, що мають племінні паспорти української верхової породи, але фахівці планують розширювати конеферму, передає «УНІАН».

Зараз місцеві козаки організовують юнацьку кінноспортивну школу, щоб виховувати молодь у кращих традиціях українського народу і стимулювати підприємців до розвитку конярства в регіоні. Весною козаки планують розробити кінні історичні туристичні маршрути по дорогах козацької слави. Крім того, любителі верхової їзди мають нагоду взяти коня напрокат, а ті, хто вже встиг придбати коней, можуть тримати їх на фермі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

589