В Японії розроблено нову енергетичну стратегію на найближчі 25 років, мовиться в опублікованому в четвер докладі комісії з дослідження енергетичних ресурсів - адміністративно-дорадчого органу при Міністерстві економіки, торгівлі і промисловості.

Як передбачається, енергетична стратегія країни буде затверджена в лютому нинішнього року, а набуде чинності в червні.

В зв'язку із зростанням споживання нафти в Східній Азії і особливо в КНР планується знизити до 2030 року нафтову складову в загальному енергоспоживанні з нинішніх 50% до 40%, впровадити енергозберігаючі технології, активізувати перехід на альтернативні джерела енергії, зокрема сонячну і вітрову.

Комісія пропонує прискорити розробки дешевого електродвигуна для автомобілів, для яких все паливо в даний час виходить з нафтопродуктів, і розширити сферу використовування природного газу, передає РІА «Новини».

На думку авторів документа, слід розвивати атомну енергетику, збільшивши її частку в енергоспоживанні з нинішніх 30% до 40%.

В докладі також підкреслюється про необхідність посилення охорони маршрутів доставки до Японії енергосировини і об'єктів енергетики всередині країни у зв'язку із зростанням загрози міжнародного тероризму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

876