З 1 січня поточного року в Дніпропетровській області ліміт добового газопостачання зменшено на 10% в порівнянні з фактичним середньодобовим газопостачанням в грудні 2005 року.

Про це сьогодні на прес-конференції в Дніпропетровську повідомила голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Надія Дєєва.

За її словами, такі ліміти встановлені Міністерством палива і енергетики України у розмірі 27,8 млн. кубічних метрів газу на добу на основі розрахунків, наданих ОДА.

Дєєва відзначила, що рішення про зменшення ліміту газу ухвалене дуже зважено, і це ніяк не відобразиться на роботі підприємств Дніпропетровської області.

За її словами, це не є адміністративним регулюванням газових ресурсів у регіоні, передає «УНІАН».

Губернатор підкреслила, що для кожного підприємства ліміти визначалися індивідуально, виходячи з технологічного циклу виробництва і економічних завдань.

Дєєва також повідомила, що ліміти газопостачання доведені до всіх 4,5 тис. бюджетних закладів Дніпропетровської області.

Голова ОДА відзначила, до 10% зменшення ліміту газопостачання не означає, «що це багато». Вона вважає, що ліміти газу в області можна знижувати і надалі, оскільки обстеження деяких котельних бюджетної сфери і житлово-комунального господарства засвідчили про нераціональне використовування палива.

Дєєва також повідомила, що встановлені ліміти для області не є остаточними і будуть за необхідності збільшені.

За її словами, 3 січня в Дніпропетровській області створено обласний штаб по координації роботи щодо забезпечення природним газом споживачів регіону і утворена робоча група щодо оперативного вирішення питань надійного стабільного економічно ефективного забезпечення енергоресурсами галузей економіки і соціальної сфери області.

Губернатор Дніпропетровської області підкреслила, що ситуація з енергоносіями в регіоні відстежується цілодобово щогодини.

Дєєва відзначила, що завдяки вказаним заходам і налагодженій роботі облдержадміністрації і лінійного персоналу газових мереж у Дніпропетровській області вдалося попередити зниження тиску в газових мережах, стабільно забезпечувати природним газом населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

485