Американські війська звільнили у вівторок з іракської в'язниці зятя і шуряка Саддама Хусейна - Джамаля Мустафу Султана і Луеля Хейраллу. Про це повідомляє в середу іракська газета «Аль-Байяна аль-Джедіда».

Джамаль Мустафа є чоловіком молодшої дочки колишнього іракського лідера - Хали і єдиним з трьох зятів екс-президента, який залишився в живих. Двох інших Хусейн наказав вбити після їх спроби втекти з Іраку.

В американському списку 50 найбільш розшукуваних іракських лідерів Джамаль Мустафа, який останнім часом був особистим секретарем Хусейна, значився під номером 40. Він був арештований американськими військами незабаром після падіння режиму Хусейна, повідомляє РІА «Новини».

Луель Хейралла - брат першої дружини Хусейна. Порівняно із зятем, шуряк Хусейна був фігурою менш значущої. В списку розшукуваних американцями іракців він значився 152-им.

За даними американських військових, Луель Хейралла був пов'язаний з розвідкою і спецслужбами колишнього іракського режиму. Він був арештований американськими військами в травні 2003 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1427