Органи прокуратури почали перевірку дотримання підприємствами, установами і організаціями вимог законодавства про енергозбереження, а також забезпечення уповноваженими державними органами контролю за раціональним використанням енергоносіїв. Відповідне доручення видав Генеральний прокурор України Олександр Медведько.

Як повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України, в процесі перевірки першочергову увагу приділятиметься питанням застосування законів, регулюючих порядок видобутку, переробки, транспортування, зберігання, виробництва, розподілу і використання паливно-енергетичних ресурсів з метою їх раціонального та економного витрачання, передає «ЛІГА».

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України закликав промисловість, у першу чергу металургійну і хімічну, а також енергетичний комплекс скоротити споживання природного газу. Підприємствам комунальної теплоенергетики, які дбають про енергозбереження, рекомендовано звести до мінімуму споживання газу, а по можливості і повністю перейти на альтернативне паливо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

459