Китай до 2050 року стане наймогутнішою економічною державою планети, Індія - світовим лідером за чисельністю населення, тоді як Росія, хоча і має шанси обігнати до того моменту провідні європейські держави за розмірами валового внутрішнього продукту, за числом мешканців залишить першу десятку, пропустивши вперед такі країни, як Бангладеш і Демократична Республіка Конго.

Так виглядають лише деякі штрихи до картини світу в не далекому майбутньому, яку спробувала намалювати у вівторок найбільша японська газета Yomiuri, підсумовуючи прогнози цілої низки національних, міжнародних і іноземних дослідницьких центрів, передає «Newsru.com».

Газета приводить, зокрема, оцінки американської фінансової корпорації Goldman Sachs, згідно з яким ВВП Китаю в 2050 році наблизиться до позначки 50 трильйонів доларів, тоді як у США він не досягатиме і 40 трильйонів.

Росія, як очікується, на той час, може обігнати Німеччину, Великобританію і Францію і опиниться, можливо, на 7-ц місці в світі після Китаю, Сполучених Штатів, Індії, Японії, Бразилії та Мексики.

Японський Національний інститут комплексних досліджень, у свою чергу, вважає, що США за абсолютними розмірами ВВП до 2050 року займатимуть в світі лише третє місце, оскільки у Китаю він буде більшим у 1,66 раз, а у Індії - в півтора рази.

Посилаючись на оцінки ООН, Yomiuri відзначає, що до середини 21-го століття сукупна чисельність населення планети перевищить 9 млрд людей. При цьому, за американськими офіційними прогнозами, трійка світових лідерів виглядатиме таким чином: Індія - 1,61 млрд, Китай - 1,42 млрд і США - 420 млн людей. Десятку доповнять країни Азії, Африки і Латинської Америки, і в ній не знайдеться місця ні Росії, ні Японії, які в 2000 році займали відповідно 6-е і 9-е місця. При цьому експерти допускають можливість того, що до 2050 року число жителів Японії, яке становить зараз близько 127 млн людей, може знизитися до 100-мільйонної позначки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2057