Промисловість, в першу чергу металургійна і хімічна, а також енергетичний комплекс мають подбати про скорочення споживання природного газу. Про це заявив прем'єр-міністр України Юрій Єхануров на селекторній нараді з главами облдержадміністрацій, присвяченій питанню газопостачання газу.

Як повідомляє урядовий портал, прем'єр повідомив, що вже проведені наради з основними споживачами газу в Мінпромполітики і Мінпаливенерго. Підприємства комунальної теплоенергетики, піклуючись про енергозбереження, повинні звести до мінімуму, а по можливості і повністю перейти на альтернативне паливо (вугілля, мазут).

«Першим організаційним кроком має стати створення штабів на всіх рівнях - в міністерствах, відомствах, обласних, міських, районних органах влади, місцевих органах самоврядування, на підприємствах», - підкреслив Єхануров, передає «ЛІГА».

Наступним кроком, як сказав глава уряду, стане напрям фахівців і відповідних коштів на можливе переобладнання виробництва на споживання альтернативних газу енергоресурсів. «Можлива зупинка якихось агрегатів до їх переобладнання. До цього треба бути готовими. Для підприємств комунальної теплоенергетики необхідно продовжити закупівлю альтернативних видів палива і переобладнання котельних», - заявив прем'єр-міністр, звертаючись до глав облдержадміністрацій.

Єхануров ще раз підкреслив, що населення не повинне відчувати проблем з поставками газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

783