Дві групи спостерігачів ОБСЄ, які зникли минулого тижня в Донецькій області, як і раніше не виходять на зв'язок. Про це заявив прес-секретар місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Україні Майкл Бочурків.

«Що стосується групи з чотирьох осіб, з якими контакт був втрачений минулого понеділка ввечері під час патрулювання на півдні Донецької області, то, за останньою інформацією, вони залишаються на території регіону, - сказав він. - Ми як і раніше намагаємося відновити контакт з ними».

Він нагадав, що другу групу затримали озброєні люди на блокпосту в Стародонецьку минулого четверга і відтоді не вона виходила на зв'язок. «Ця група складається з чотирьох спостерігачів та одного українського перекладача», - уточнив Бочурків, передає «ИТАР-ТАСС».

Він зазначив, що місії ОБСЄ в Донецькій та Луганській областях продовжать роботу.

«Ми збережемо нашу присутність, але це вимагатиме від нас постійної переоцінки ситуації з безпекою», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 26 травня спеціальна спостережна місія ОБСЄ втратила зв'язок з однією зі своїх команд, що перебуває в Донецькій області.

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ утримує одна з проросійських груп.

Групу з чотирьох спостерігачів ОБСЄ затримали ополченці, стверджує «народний мер» Слов'янська В'ячеслав Пономарьов.

Влада самопроголошеної Донецької народної республіки не має інформацї про місцеперебування чотирьох спостерігачів ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39