Українська армія потребує реальної допомоги світового співтовариства. Таку думку Forum'у висловила голова Союзу українок, народний депутат Верховної Ради кількох скликань Лілія Григорович, коментуючи відновлення призову і вирішення проблеми національної безпеки України.

«Все, що відбувається з армією, - це наслідок. У Росії - надзвичайно боєздатної держави - армія призовна. Контрактні армії дозволяють собі країни НАТО. У Латвії, Литви, Естонії, Польщі професійні армії, але ці країни - члени колективної безпеки, на відміну від України. Чудово, коли країна хоче мати професійну армію, але для цього їй необхідний певний високий відсоток ВВП на душу населення, не перебувати наприкінці списку за соціальними та економічними параметрами», - підкреслила вона.

За словами Григорович, «згідно зі статистикою, в разі тих чи інших військових дій тільки 10% населення можуть і готові брати в них участь. Решта - ні. Сьогодні Україна не має можливості утримувати ні контрактну, ні призовну армію. Країна в дуже складній ситуації, але нам необхідно оборонятися. Я вважаю, що виходячи з того, що ми опинилися в екстраординарних обставинах, Україні потрібна допомога».

«Нам необхідно все: починаючи від сучасних бронежилетів закінчуючи сучасним озброєнням. І така допомога Європи, світу була б доцільною», - резюмувала вона.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243