Міністерство оборони допускає повернення з Африки українських миротворців, зокрема пілотів вертольотів, для участі в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.

Про це на прес-конференції сказав заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил Андрій Ординович.

«Ми відпрацьовуємо це питання... Такої критичної необхідності повертати наші підрозділи на цей момент немає», - сказав він, зазначивши, що план екстреного повернення миротворців уже розроблений, передають «Українські новини».

Ординович наголосив, що питання повернення миротворців має політичну складову і залежить від рішення Президента - верховного головнокомандувача.

Також він зазначив, що необхідно буде досягти домовленості з ООН у цьому питанні.

При цьому Ординович упевнений, що в разі подальшої ескалації насильства в східних регіонах України 18 екіпажів вертольотів будуть відкликані з Африки.

Усього в країнах Африки та в Косово у миротворчих місіях бере участь 750 українських військових, з яких 67 - це штабний персонал.

Україна брала участь у 23 миротворчих місіях, в яких взяли участь близько 42 тис. українських військовослужбовців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

580