Десять колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України «Беркут» склали присягу МВС Росії.

Як повідомляє «ИТАР-ТАСС», глава російського відомства Володимир Колокольцев вручив новим співробітникам Центру спеціального призначення московської поліції посвідчення і погони.

«Сьогодні до наших лав вступили десять нових співробітників. Упевнений, що через деякий час для багатьох із вас вони стануть не тільки просто колегами, але й хорошими друзями», - сказав він.

«Минуло трохи більше двох місяців, ви отримали російське громадянство, і я щиро радий вітати вас у Центрі спеціального призначення», - підкреслив глава МВС.

Він зазначив, що для росіян «Беркут» став синонімом честі і стійкості духу. «Ви дійсно гідне поповнення, справжні професіонали, які проявили мужність і відповідальність у складній, навіть трагічній ситуації», - звернувся до нових співробітників міністр.

За його словами, 92 міліціонери з України зараз отримують російське громадянство і оформляють усі необхідні документи. Ще 42 «беркутівці» вже обрали місцем своєї подальшої роботи інші територіальні органи системи МВС.

Також, за словами міністра, проходить призначення «беркутівців» до спецпідрозділів у Криму і Севастополі, які зберегли свою колишню назву.

Як повідомляв ForUm, станом на початок квітня Україну залишили 67 бійців спецпідрозділу «Беркут». Частина з них прибула в Астрахань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225