Українські молочники не зможуть компенсувати втрати від заборони продажів на російський ринок торгівлею на європейському. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив старший економічний аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

«На українських молочниках втрата 150 млн грн позначиться негативно. Незважаючи на те, що здебільшого вони працюють на внутрішній ринок, а залишки продають на зовнішній, це великі втрати. Російський ринок - найбільший для наших молочників», - сказав Жолудь.

При цьому, експерт вважає, що відкриття європейських ринків не дозволить компенсувати ці збитки.

«Якщо говорити про європейський ринок, то в Україні є проблема з сертифікацією молока. У нас 80% молока, яке використовується в країні, надходить від домашніх господарств. У ЄС розуміють, що домашні господарства не можуть постійно забезпечувати високу якість молока, тому туди таку продукцію неможливо експортувати. В ЄС можна постачати українське молоко тільки з ферм або хоча б кооперативів», - пояснює економіст.

Нагадаємо, що в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» повідомили про те, що з середини квітня українські молочники втратили 150 млн грн через заборону постачання в РФ.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216