У Києві пора звільняти будівлю КМДА від мітингувальників. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Артем Біденко.

«Звільнити КМДА давно пора. Не потрібно утримувати намети і барикади, зараз варто зайнятися благоустроєм, створювати пам'ятники загиблим на Майдані, але не продовжувати мітингувати в тому вигляді, в якому це робиться зараз», - сказав Біденко.

При цьому експерт зазначив, що Київ підтримає звільнення КМДА від мітингувальників.

«Кияни таку ініціативу підтримають, кажу, як корінний киянин. Жителі міста хочуть нормально їздити в метро, гуляти центром, усі скучили за Хрещатиком. Вони не розуміють, навіщо досі потрібно стояти. Приблизно 90% киян підтримають їх відхід», - зазначив він.

Також політолог сподівається, що самі мітингувальники підуть назустріч у цьому питанні.

«Я впевнений, що вони підуть на поступки. Логіки в збереженні барикад у цьому вигляді немає абсолютно. Раціонально вони не можуть пояснити, чому досі там мітингують. Їм нічого робити», - вважає Біденко.

Нагадаємо, лідер виборчих перегонів на посаду мера Києва Віталій Кличко заявив, що барикади на Майдані Незалежності виконали свою функцію і повинні бути розібрані.

При цьому сотник 4-ї сотні Самооборони Майдану Микола Бондар заявив, що інформація про початок демонтажу наметів на Майдані Незалежності після заяви Віталія Кличка - неправдива.

А представники громадських організацій Майдану заявили, що Майдан не збирається розходитися, але має намір реорганізуватися.

«Влада заявляє про те, що Майдан досяг своїх цілей. Але це не так. Жодну з вимог Майдану не було виконано», - сказала член громадянської платформи «Нова країна» Ксенія Мацкевич.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77