Колишній співробітник Агентства національної безпеки (АНБ) США Едвард Сноуден, якому надали тимчасовий притулок у Росії, повідомив, що хотів би повернутися додому в США, але проситиме про продовження терміну притулку в РФ.

«Якщо б я міг відправитися куди завгодно у світі, то цим місцем би став будинок. Я не думаю, що коли-небудь з'являлися сумніви, що я хочу повернутися додому», - заявив Сноуден в інтерв'ю телеканалу NBC.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи буде він просити про продовження тимчасового притулку в Росії, термін якого закінчується 1 серпня, екс-співробітник американських спецслужб відповів: «Коли термін тимчасового притулку буде підходити до кінця, то я, звичайно, проситиму про його продовження», повідомляє РІА «Новости».

Як відомо, Сноуден, який став відомий завдяки викриттям спецслужб США, перебуває в Росії з червня 2013 року. Тут йому надали тимчасовий притулок.

Секретні документи, що розповідають про розроблені американськими спецслужбами програми стеження за інтернетом, були передані пресі Сноуденом влітку 2013 року.

Сноуден звинувачується владою США в розголошенні державної таємниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

68