У зв'язку із суспільно-політичною ситуацією, що склалася в останні місяці, програма святкування Дня столиці та Дня Києва дещо змінена, повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на інформацію Департаменту культури.

Так, скасовано проведення масштабних концертних заходів, зокрема, гранд-концерт майстрів класичної музики та святковий феєрверк на Співочому полі, молодіжний рок-концерт на Оболонській набережній, «Міський конкурс серед старшокласників «Київський вальс».

Проте з нагоди Дня столиці та Дня Києва 31 травня та 1 червня відбудеться низка святкових заходів.

29 травня в Музеї історії міста Києва нагороди отримають кращі художники столиці у галузі літератури, кіномистецтва, музичної композиції, театрального та образотворчого мистецтв, журналістики та народного декоративного мистецтва.

30, 31 травня та 1 червня відбудуться міжнародні змагання «Race Horizon Park» з велосипедного спорту на шосе. 31 травня відбудеться велопарад, присвячений Дню Києва. Тут планується організувати дитяче і велике коло велопараду з різними маршрутами, будуть стартувати велолюбителі о 10:00 на Софійській площі.

31 травня в Місті спорту в Гідропарку відбудеться кубок Києва з пляжного футболу, а на Андріївському узвозі пройде фестиваль мистецтв. Також о 12:00 на Київському річковому вокзалі (причал № 6), біля церкви Святого Миколая, розпочнеться вітрильна регата. О 10:00 Національний музей народної архітектури та побуту України в с. Пирогово запрошує на Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв. О 13:00 на літній естраді в Центральному парку культури і відпочинку відбудеться фестиваль національно-культурних громад «Етнічний віночок Києва». Увечері на Михайлівській площі відбудеться відкритий кубок міста з повітроплавного спорту.

О 15:00 на Співочому полі Печерського ландшафтного парку розпочнеться святкова культурно-мистецька програма «На срібному березі Дніпра слов'янська золота столиця».

Крім того, о 12:00 на Оболонській набережній можна буде відвідати міжнародний фестиваль «Парад культур», який передбачає ходу представників 42 країн світу та концертну програму.

О 13:00 у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця», за адресою: вул. Госпітальна, 24-А, відбудеться II Міжнародний фестиваль-конкурс піаністів-любителів «Каштановий рояль».

З 31 травня по 1 червня на стадіоні «Спартак» проходитиме міжнародний дитячий турнір з регбі. Відкриття заходу відбудеться у суботу о 14:00. 1 червня на естраді Хрещатого парку, біля арки Дружби народів, відбудеться міжнародний турнір з кікбоксінгу, присвячений Дню Києва. Відкриття заходу - о 18:00.

Також у вихідні відбудеться чимало культурних заходів у парку «Перемога», парку «Партизанська слава» та в районах столиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43