Нинішній парламент буде розпущено через недієздатність коаліції. Таку думку в коментарі Forum'у висловив заступник голови комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко.

«Безумовно, парламенту потрібне перезавантаження. Він абсолютно не відповідає електоральним уподобанням українців. Я впевнений, що уподобання будуть зовсім іншими, ніж ми побачили на президентських виборах. Єдине - треба змінити закон про вибори, щоб перевибори проходили за пропорційною системою з відкритими списками», - пояснив він.

Мірошниченко зазначив, що нинішня парламентська коаліція практично недієздатна. «Ми це бачили під час голосувань у парламенті протягом двох місяців. Є фракції, які не ходять у повному складі в парламент, не голосують за обіцяне виборцю. Очевидно, що коаліція недієздатна, що дає всі підстави розраховувати - парламент буде розпущений», - вважає нардеп.

Що ж стосується можливості створення нової широкої коаліції, то Мірошниченко однозначно заявив: «Голосування за так званий Меморандум - це певний натяк на «ширку». «Свобода» у «ширці» участі не братиме. Але від нас залежить не так багато, оскільки нас лише 36 депутатів», - сказав він.

У той же час свободівець висловив упевненість, що дострокові вибори відбудуться наприкінці осені 2014 року.

На його думку, мінімізувати загострення кризи можна, заборонивши комуністичну ідеологію як одне з джерел дестабілізації в Україні та в усьому політичному процесі.

«Бажано було б і ПР заборонити, але ми розуміємо, що це проект. Головне - Україна єдина. Це засвідчили президентські вибори. І головне, щоб політикани, які розколюють країну, більше не були допущені до виборчого процесу, не займалися спекуляціями», - підсумував Мірошниченко.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51