Господарський суд відмовив будівельному товариству в поновленні договору оренди земельної ділянки на вул. Володимирській площею майже 2 га, яка була надана в оренду у 2004 році.
 
Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, за умовами договору компанія має побудувати на зазначеній вулиці підземний пішохідний перехід з приміщеннями торговельно-виставкового комплексу.
 
«Договір оренди закінчився ще у 2013 році, однак компанія й надалі продовжувала користуватися землею», - повідомили у відомстві.
 
Згодом приватна структура звернулася в Господарський суд з позовом про поновлення договору оренди. Крім того, товариство вимагало від Київради сплатити майже 1 млн гривень збитків, завданих внаслідок неможливості використовувати землю за цільовим призначенням.
 
Проте в ході судового розгляду було встановлено, що Київрада не порушувала умови договору, натомість товариство з 2009 року припинило платити оренду.
 
У зв'язку з цим Господарський суд відмовив у задоволенні позову.

«Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура столиці заявила позов до суду з вимогою повернути цю земельну ділянку киянам», - зазначає прес-служба.

Розгляд справи триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29