Суд помістив під варту «народного мера» Тореза Донецької області Ірину Полторацьку, раніше затриману Службою безпеки України за підтримку структур, які готували й організували проведення псевдореферендуму 11 травня в місті. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Так званому «народному меру» Тореза 22 травня поточного року оголошено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. 23 травня Шевченківський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід - утримання під вартою», - повідомили в наглядовому відомстві.

Апеляційний суд Києва 22 травня також залишив чинним рішення суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою «міністру оборони» самопроголошеної Донецької народної республіки Ігорю Хакімзянову.

Відповідно до ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України за участь, а також організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної організації передбачається відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, Полторацьку затримали 21 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30