Нова ціна на газ може зробити український метал неконкурентоспроможним на російському ринку. Таку думку в коментарі Forum'у висловила голова комісії Українського союзу промисловців і підприємців з питань економічної політики Юлія Дроговоз.

«Збитки в розмірі 1,7 млрд грн, які отримають металурги у 2 кварталі через збільшення вартості газу, - це істотно для вітчизняних металургів. У структурі витратної частини газ є вагомою складовою. Нові ціни на блакитне паливо змусять або змінювати ціни, щоб утримати на ринку, або працювати собі на шкоду», - сказала Дроговоз.

Також вона зазначила, що український метал ризикує стати неконкурентоспроможним навіть на російському ринку.

«Для металургів важливий збут, тобто на який ринок вони працюють. Витрати дуже впливають на конкурентоспроможність будь-якого товару. Насамперед, вони були орієнтовані на російський ринок, тому через збільшення витрат, наш метал може стати неконкурентоспроможним», - прогнозує експерт.

Нагадаємо, в об'єднанні металургійних заводів «Металвуглегпром» заявили про те, що зростання ціни на газ призведе до збільшення витрат металургів у 2 кварталі більш ніж на 1,7 млрд грн.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67