Найбільш вірогідний переможець на виборах президента України Петро Порошенко не зможе виправдати всіх очікувань українців, оскільки у нього немає таких можливостей. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомила директор Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«В українців зараз завищені очікування щодо президента. У Порошенка немає реальної можливості швидко налагодити ситуацію, і провести переговори з Путіним, і повернути Крим, і налагодити економіку. Такого дива не буває, і він зіткнеться з великими труднощами», - сказала Бабич.

При цьому, вона зазначила, що на цих президентських виборах Україна не отримала президента, який здатен змінити систему.

«Говорили сьогодні з німецькими колегами, і вони були здивовані: Порошенко - єдиний президент серед глав європейських держав, який набрав так багато голосів і так часто міняв свою позицію. Треба розуміти, що це був штучний вибір, того вимагала ситуація. Але це зовсім не той інноваційний президент, якого очікує зараз суспільство. Усі чудово розуміють, що Порошенко не зможе змінити систему, адже він дуже близький до олігархів», - зазначає політолог.

«Якщо зараз Коваленко буде призначений главою Адміністрації Президента, можна буде говорити, що нічого не змінилося в державі. Зараз дуже уважно стежитимуть за призначеннями, адже короля робить свита. Активісти вже готують подарунок новому президентові на інавгурацію - шину, щоб він не забував, як у нас міняють президентів», - розповіла Бабич.

На її думку, шанс на врегулювання ситуації в Україні з'явиться, якщо Порошенко буде обережний і не викличе агресію суспільства.

«У суспільстві вже немає ілюзій, тому йому буде складно вирішувати питання поділу країни, падіння економіки, і невдоволення тимчасовою владою, яка встигла наробити купу помилок. І треба пам'ятати, що йому дихає в потилицю Юлія Тимошенко. Сподіваюся, він не повторить помилок Ющенка, який призначив її прем'єр-міністром», - висловила сподівання політолог.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178