У разі проведення позачергових парламентських виборів у Верховну Раду пройдуть нові політичні сили, які нещодавно з'явилися в українській політиці. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції повідомив соціолог, засновник R&B Group Євген Копатько.

За його словами, в новий парламент увійдуть не всі звичні для України партії. «Україна прощається з багатьма політичними проектами, які зараз перебувають при владі, і київські вибори стали наочним прикладом, адже в Київраду пройшли сили, які раніше не фігурували», - сказав експерт.

Водночас Копатько констатував, що напередодні парламентських виборів особливо актуальним є рейтинг кандидатів, які подолали 3-відсотковий бар'єр на виборах президента.

На думку експерта, підібрався досить цікавий і сильний склад політиків, які подолали цей бар'єр, однак це політики «старої каденції». «Це і Сергій Тігіпко, і Михайло Добкін, і Анатолій Гриценко. Феноменом нинішніх виборів є і результат Олега Ляшка», - заявив він.

Крім того, за словами соціолога, цікава доля Ольги Богомолець та Вадима Рабиновича. «Досить багато політиків отримали значний результат і тут цікаво, як далі вони будуть проводити політичну кар'єру», - резюмував він.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198