Кандидат у президенти Петро Порошенко вимагатиме зміни формату проведення антитерористичної операції на сході України. Про це він сказав на прес-конференції в Києві.

«Я підтримую продовження АТО, але вимагаю зміни її формату», - сказав Порошенко, додавши, що антитерористична операція повинна бути коротшою у часі і більш ефективною.

За його словами, українська армія повинна бути більш оснащеною і мати краще озброєння. «Солдат України більше не буде голий, босий і голодний», - сказав Порошенко, зазначивши, що солдати повинні отримувати гідну зарплату, а їхнє життя має бути застраховане. «Якщо хочемо принести мир і зупинити війну, ми повинні навчитися поважати своїх військових», - сказав Порошенко.

Він пообіцяв, що одним із пріоритетних його завдань на посту президента України буде відновлення боєздатності української армії та бойового духу українських правоохоронців, повідомляє «УНІАН».

Порошенко вважає, що антитерористична операція не повинна тривати місяцями, а має бути завершена за години.

Крім того, він запевнив, що робитиме все, щоб спільно з жителями Донбасу зберегти цілісну країну і не вбити її майбутнє.

За словами Порошенка, для нього дуже важливий той факт, що на Донбасі він отримав підтримку більшості виборців, які змогли проголосувати.

Крім того, він повторив свою тезу щодо Криму, зазначивши, що Україна ніколи не визнає його анексії Росією, і робитиме все, щоб повернути Крим Україні.

На переконання Порошенка, «нарешті емоційна складова піде щодо кримського питання, і сторони почнуть діяти з точки зору здорового глузду, з точки зору того, що потрібно повернутися до статусу-кво». «Можливо, прощення потрібно чекати 30 років, але повернення Криму - ні. Ми повернемо його набагато раніше», - заявив Порошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

914