Віктор Янукович заявив, що поважає вибір, який зробив український народ на виборах президента країни, які відбулися в неділю, але для їх легітимності необхідна участь Південного Сходу.

«Пройшли позачергові вибори президента України. Незалежно від того, в якому регіоні і який відсоток населення прийшов голосувати, який Ви зробили вибір - я цей вибір, зроблений в найважчий час для нашої Батьківщини, поважаю, - йдеться в заяві, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Але хочу зазначити, що для легітимності виборів та легітимності самого президента необхідна участь Південного Сходу нашої країни. Багато виборців цих регіонів були ображені і принижені діями нелегітимної «влади», яка прийшла внаслідок військового перевороту», - сказав Янукович.

Нагадаємо, станом на 11.00 Центральна виборча комісія опрацювала 60,51% електронних протоколів дільничних виборчих комісій.

За попередніми даними, за Петра Порошенка проголосували 53,71% виборців, за Юлію Тимошенко - 13,07%, за Олега Ляшка - 8,47%, за Анатолія Гриценка - 5,47%, за Сергія Тігіпка - 5,25%, за Михайла Добкіна - 3,43%, за Вадима Рабиновича - 2,31%.

Усі інші кандидати, за попередніми підрахунками, набрали менше 2% голосів.

Всього проголосувало 10 млн 262 тис. 489 виборців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148