Москва готова до діалогу з Петром Порошенком, але посередники їй не потрібні. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Готові співпрацювати зі ЄС і США в тому, що стосується сприяння в реалізації «дорожньої карти», - сказав міністр. - Але що стосується відносин з Україною, в тому, щоб потрібний посередник - у цьому я сумніваюся». За словами Лаврова, Михайла Саакашвілі точно не треба робити посередником у діалозі між Росією та Україною.

У Росії звернули увагу на заяву Порошенка про те, що «його першою поїздкою у разі обрання президентом буде Донбас», заявив глава МЗС РФ.

Він також наголосив, що в Москві «незмінно виступають за налагодження реального діалогу» в Україні, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Сьогодні можна сказати, що передвиборча кампанія була не без проблем, далеко не всі кандидати змогли дійти до кінця дистанції», - також сказав російський міністр.

Москва сподівається, що влада в Україні виконає «дорожню карту» ОБСЄ, наголосив Лавров.

За його словами, українська влада має забезпечити знаходження компромісних домовленостей для регіонів.

Лавров також підкреслив, що Москва домагатиметься істини в розслідуванні трагедії в Одесі 2 травня і вважає за необхідне залучити до цього ОЗХО.

«Поки ми офіційної відповіді не отримали, але звернення були відправлені генсекам ООН і ОБСЄ, - сказав Лавров. - Ми переконані, що цілком можна і потрібно задіяти можливості ОЗХО, враховуючи ті факти, які спливають, і які необхідно вивчити і перевірити ще раз про те, що було використано отруйну речовину в Будинку профспілок, куди тікали від бойовиків демонстранти».

«І в цьому будинку на них уже чекали інші бойовики, принаймні, ті свідчення, які зараз з'являються в ЗМІ, у тому числі свідчення очевидців, які розповідають, як це все відбувалося, - продовжив він. - Як православному священику відрубували руки за те, що він закликав зупинитися і не штурмувати Будинок профспілок».

«Я думаю, що це все не може залишитися непоміченим для незалежних міжнародних структур, і ми домагатимемося встановлення істини», - підкреслив глава МЗС РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, згідно з даними опрацювання 60,15% протоколів в електронному вигляді за позафракційного народного депутата Петра Порошенка проголосували 53,72% виборців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124