Центральна виборча комісія не чекатиме електронної звітності щод виборів у Донецькій та Луганській областях, і вирішила працювати вже з оригіналами документів. Про це на брифінгу повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, окремі окружні виборчі комісії в Донецькій та Луганській областях працювали в приміщеннях, які були переміщені буквально напередодні дня голосування та в яких не було технічної можливості підключення до системи «Вибори».

«Абсолютно очевидно, що з таких окружних виборчих комісій, а їх може бути максимум дві-три, Центральна виборча комісія не чекатиме надходження електронних повідомлень про зміст протоколів, а працювати будемо з ними відразу на підставі оригінальних протоколів окружних і дільничних виборчих комісій», - сказав він, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Відповідаючи на запитання, чи виникали в Донбасі проблеми з перевезенням оригінальної виборчої документації, Охендовський зазначив: «Факти перешкоджання належному транспортуванню виборчої документації, безумовно, були, і вчора протягом дня повідомлялося, що в Новоайдарському районі Луганської області відбулася навіть збройна сутичка, пов'язане з транспортуванням документації».

На запитання, чи багато дільничних виборчих комісій скористалися дозволом ЦВК оформляти протоколи на неоригінальних бланках, Охендовський зазначив, що такі випадки були: «В тому разі, коли в окружній виборчій комісії певного округу були знищені всі без винятку бланки протоколів дільничних виборчих комісій, надруковані заздалегідь Центральною виборчою комісією, але голосування проводилося - звичайно, Центральна виборча комісія, щоб вирішити це питання, прийняла рішення дозволити дільничним виборчим комісіям таких округів використовувати надруковані самостійно листи протоколів, але ці листи в будь-якому разі друкуються за формою, встановленою ЦВК».

Охендовський додав, що в разі знищення печаток протоколи спрямовуються спочатку в окружну, а потім у Центральну виборчу комісію без них.

Нагадаємо, за підрахунками Центральною виборчою комісією даних 50,26% протоколів на президентських виборах лідирує Петро Порошенко, отримавши 53,86% голосів виборців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

62