Кількість звернень про порушення на виборах на 18.00 становила 76. Про це під час брифінгу в Кабміні повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, повідомили Forum'у в УЗГ МВС України.

В органи внутрішніх справ надходили повідомлення як про кримінальні, так і адміністративні правопорушення та інші події, пов'язані з виборчим процесом. Усі ці події відображаються в режимі он-лайн в геоінформаційній системі «Вибори-2014» на офіційному сайті МВС.

За його словами, серед повідомлень, які надійшли в міліцію, 31 містять ознаки кримінальних правопорушень і є найбільш резонансними. Найбільш повідомлень зареєстровано в Донецькій області - 15.

Яровий також зазначив, що в Луганській області до міліції надійшло 4 звернення, в Харківській - 3, в Запорізькій та Одеській - по 2. По одному повідомленню про правопорушення зареєстровано у Волинській, Дніпропетровській, Тернопільській, Хмельницькій та Херсонській областях.

З цього числа 7 подій пов'язані з пошкодженням приміщень або майна виборчих комісій: 3 - у Донецькій області, 2 - у Луганській, по 1 - в Одеській та Херсонській областях.

Крім того, зареєстровано 9 подій, пов'язаних із захопленням невідомими особами майна виборчих дільниць, списків виборців, печаток, урн для голосування і т.д. зокрема, в Донецькій області було 8 подібних випадків, у Луганській - 1.

На Донеччині мали місце 2 факти втручання в роботу дільниці з висуненням вимог про припинення їх роботи. Тим часом у Харківській області зареєстровано 1 факт скоєння хуліганських дій стосовно членів виборчої дільниці, причому під час затримання хулігани чинили опір працівникам міліції.

Міліціонери також зафіксували 8 фактів пошкодження виборцями своїх виборчих бюлетенів: 2 - у Запорізькій області, по 1 - у Донецькій, Дніпропетровській, Одеській, Тернопільській, Харківській та Хмельницькій областях.

«На всі зазначені події забезпечено виїзд слідчо-оперативних груп, документування обставин скоєних правопорушень. Прийняття рішень за цими фактами взято на контроль керівництвом МВС», - підкреслив заступник голови відомства.

Нагадаємо, сьогодні, 25 травня, в Україні проходять дострокові президентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130