Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння 1 млн грн Фонду соціального страхування. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Генеральна прокуратура внесла в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України за фактом заволодіння державними коштами на загальну суму понад 1 млн грн», - йдеться в повідомленні.

В результаті перевірки, проведеної Генпрокуратурою, встановлено, що посадові особи Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України з порушенням вимог законодавства визнали переможцем відкритих торгів створене ними господарське товариство.

«У серпні минулого року службовці уклали договір про надання послуг з проведення навчання з питань охорони праці відповідних спеціалістів. Надалі посадові особи Фонду та товариства шляхом завищення обсягу фактично наданих послуг незаконно заволоділи державними коштами на загальну суму понад 1 млн грн», - зазначили в ГПУ.

Організовано проведення досудового розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56