Генеральна прокуратура України 20 травня зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу стосовно колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича, його заступника, начальника департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку і звітності та екс-міністра юстиції Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів, повідомляє прес-служба ГПУ.

За результатами перевірки використання Міністерством юстиції України бюджетних коштів на залучення іноземних компаній у справі «Тимошенко проти України», яке була на розгляді Європейського суду з прав людини, встановлено, що послуги цієї юридичної компанії у 2012 році коштували 95 тис. гривень, а в 2013 році зазаначені особи на ці ж послуги витратили з бюджету 8,6 млн грн.

Крім цього, Лукаш після звільнення з посади привласнила документи щодо проведення зазначеної закупівлі. Наразі триває досудове слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136