Залізнична аварія в Підмосков'ї сталася через несправність залізничного полотна, а не стан українського вантажного потяга, повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ.

«За попередньою інформацією, причиною аварії стала технічна несправність залізничного полотна через те, що на цій ділянці дороги проводилися ремонтні роботи. Також, за даними слідства, роботи велися з порушенням температурного режиму, тобто ремонт за високої температури взагалі не можна було проводити. Крім того, не були виставлені сигнальники, які давали б сигнали машиністам поїздів про зміну режиму руху на цій ділянці залізниці», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в рамках розслідування кримінальної справи слідству належить з'ясувати, чому попередження про ремонтні роботи не дійшло до локомотивних бригад.

У рамках розслідування за підозрою у скоєнні злочину затримано 41-річного бригадира Московсько-Київської дистанції колії Олександра Соколова. Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу стосовно начальника ділянки цієї організації, який в період проведення слідчих дій «швидкою допомогою» був госпіталізований з діагнозом: астено-неврологічний синдром після перенесеного стресу. На думку лікарів, наразі проведення з ним слідчих дій через стан здоров'я є неможливим.

Розслідування кримінальної справи триває.

Нагадаємо, 20 травня на перегоні між станціями Нара - Бекасово-1 Московської залізниці сталося сходження 16 вагонів вантажного потяга з подальшим зіткненням з пасажирським поїздом № 341 «Москва-Кишинів».

Комісія «Укрзалізниці» того ж дня виїхала на місце зіткнення. Вагони вантажного потяга належали Українському державному центру транспортного сервісу (УДЦТС) «Ліски» (Київ). Пасажирський поїзд № 341 «Москва-Кишинів» мав прямувати через територію України.

Раніше російські ЗМІ оприлюднили версію, що нібито аварія сталася через «зношеність» вантажного потяга, який належить Україні.

21 травня президент РФ Володимир Путін повідомив, що даних про те, що аварія потяга в Підмосков'ї 20 травня сталася з провини «українських радикалів», немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70