За фактом хуліганських дій у будівлі Головного управління МВС у Дніпропетровській області відкрито кримінальне провадження, повідомляє сектор зв'язків з громадськістю облуправління міліції.

21 травня біля будівлі облуправління відбулася акція протесту з приводу люстрації керівництва правоохоронних органів, в якій взяли участь близько 250 осіб.

У міліції заявили, що деякі з пікетників були одягнені у камуфляжну форму, на поясі у них були помічені предмети, схожі на пістолети в кобурі.

 
 
«З символікою всеукраїнського об'єднання «Свобода» та громадського об'єднання «Правий сектор» вони порушували правопорядок і перешкоджали вільному доступу громадян до державної установи. Мирна акція протесту переросла в блокування будівлі, внаслідок чого було розбито скло на фасаді ГУМВС», - йдеться в повідомленні.
 
 
Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.

Як повідомляв ForUm, у четвер, 21 травня, начальник ГУ МВС у Дніпропетровській області Георгій Гогуадзе в присутності представників пікетувальників - представників місцевого Євромайдану, «Правого сектору», ВО «Свобода» та ветеранів-афганців - написав рапорт про відставку з посади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

68