Зовнішнє незалежне оцінювання для абітурієнтів у Луганській та Донецькій областях перенесено з основної на додаткову сесію, тобто на липень.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Він зазначив, що Український центр оцінювання якості освіти готовий до проведення ЗНО на всій території України, передає «УНІАН».

«Технологічно ми завершили цикл підготовки... Немає серйозних загроз, які б зробили неможливим проведення зовнішнього оцінювання на всій території України», - сказав він.

Водночас Лікарчук зазначив, що є реальні загрози безпеці учасників ЗНО, а також безпеці тестових матеріалів на території Донецької та Луганської областей.

«Тому Міністерство освіти ініціювало розгляд цього питання у віце-прем'єр-міністра, і те рішення, яке сьогодні прийнято, дає підстави нам перенести проведення ЗНО в Донецькій та Луганській областях з основної на додаткову сесію... Ці дії є вимушеними, враховуючи ситуацію. І якщо технологічно ми готові провести там ЗНО, то інші служби не можуть гарантувати безпеку учасників ЗНО та безпеку тестових матеріалів. Саме цим було обумовлено прийняття такого рішення», - сказав директор центру.

Він уточнив, що основна сесія ЗНО проходитиме з 3 червня до 27 червня, а додаткова - з 11 по 27 липня.

Лікарчук зазначив, що, починаючи з завтрашнього дня, всі абітурієнти з Донецької та Луганської областей матимуть можливість перереєструватися на своїх онлайн-сторінках на сайті УЦОЯО і вказати той регіон, в якому вони хочуть пройти ЗНО під час додаткової сесії або проходити його за місцем проживання.

«Ми сподіваємося на те, що до середини липня ситуація може стабілізуватися», - сказав він.

У всіх інших областях України ЗНО проходитиме за раніше оголошеним графіком.

Директор УЦОЯО також зазначив, що на участь у ЗНО всього в Україні зареєструвалося 297 тисяч осіб, із них 23 тисячі - в Донецькій і 13 тисяч - у Луганській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186