Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликає особовий склад ГУМВС України в Донецькій та Луганській областях не виконувати жодних наказів лідерів нелегітимних територіальних утворень, не допускати будь-яких протиправних дій, які суперечать Закону України «Про міліцію», положенням присяги працівника органів внутрішніх справ, іншим нормам права і моралі, повідомили Forum'у в УЗГ МВС.

«Вважаю за необхідне нагадати, що міліція служила, служить і служитиме виключно українському народові, керуючись Конституцією і законами України, а особовий склад своїми діями щодня має підтверджувати вірність присязі і підпорядковується виключно законним керівникам», - йдеться в повідомленні.

За словами міністра, ті особи, які заради задоволення кар'єрних амбіцій, інших корисливих мотивів піддадуться спокусливим обіцянкам політичних авантюристів і пройдисвітів, зрадять Закон і Присягу, відповідатимуть перед українським народом.

«Хочу нагадати, що згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», звільненим зі служби з негативних мотивів, у зв'язку із засудженням, матеріальна допомога не надається, а пенсія призначається на загальних підставах», - заявив Аваков.

Він наголосив, що обов'язок кожного працівника міліції - беззаперечне і відповідальне виконання вимог законів, присяги, наказів МВС України, спрямованих на захист незалежності та єдності України, її народу, миру та безпеки на вулицях і в будинках громадян. Решта, за словами міністра, - це шлях до руйнування системи МВС, небуття і розбрату.

«Впевнений, що міліція Донбасу і Луганщини у складний для держави час з глибоким розумінням поставиться до виконання покладених на неї службових завдань, з честю і гідністю витримає цей непростий іспит і докладе максимальних зусиль для утвердження миру, спокою і законності в регіоні», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, усі співробітники міліції та бійці спецпідрозділів, які в умовах антитерористичної операції діють згідно зі статутом, обов'язком і присягою, проявляють героїзм і відданість народові України, будуть нагороджені відомчими нагородами і представлені до позачергових звань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145