Виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон, яким на учасників антитерористичної операції поширюється статус учасників бойових дій, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

У документі наголошується, що військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, особи рядового, начальницького складу і військовослужбовці Міністерства внутрішніх справ України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також брали участь в антитерористичній операції, визнаються учасниками бойових дій.

Перелік осіб, які є учасниками бойових дій і брали участь в антитерористичній операції, визначається Кабінетом Міністрів України.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 травня в ході закритого засідання Верховної Ради було прийнято рішення про поширення на силовиків, які беруть участь в АТО, статусу учасників бойових дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161