В результаті комплексу оперативно-розшукових заходів Служба безпеки України запобігла терористичному акту в місті Одеса, повідомляє прес-центр СБУ.

«З метою дестабілізації ситуації в одеському регіоні зловмисники планували 18 травня о 14.00 на Куликовому полі в місці скупчення понад півтори тисячі осіб здійснити підрив автомобіля», - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що затримано трьох співробітників приватної охоронної структури, які здійснювали приховане візуальне спостереження за Куликовим полем і громадянина Республіки Білорусь О. Шабаліна, активіста радикальної проросійської структури.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 14 , ч.1 ст. 258 КК України. Тривають оперативно-розшукові заходи і процесуальні дії.

Під час допиту Шабалін зізнався в участі у масових заворушеннях 2 травня в Одесі і підтвердив особисте знайомство з громадянином В. Будьком (відомим як «Боцман», якого оголосили в розшук за статтями 115 і 294 КК України за участь та застосування вогнепальної зброї 2 травня під час масових заворушень в Одесі).

«Встановлено, що Шабалін мав намір за відповідну фінансову винагороду, отриману від лідерів проросійських сил, створити групу найманців для здійснення провокацій у Луганській області з метою зриву виборчого процесу. Затриманий через посередників встановив контакт і підтримував зв'язок з ними не тільки для виїзду до Луганська, але й для забезпечення умов перебування представників у місті Одесі для дестабілізації ситуації в регіоні», - підкреслили в СБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330