У Чернівецькій області внаслідок сильних злив 16 травня вийшла з берегів річка Прут. Рівень води піднявся на 3,5 метри, пошкодивши автодороги і знищивши міст у селі Маршинці Новоселицького району.

Як повідомляє «УНІАН» з посиланням на Службу автомобільних доріг у Чернівецькій області, на цій ділянці дороги тимчасово закрито рух транспортних засобів і встановлено відповідні дорожні знаки.

Водночас у Новоселицькому районному відділі Управління ДСНС у Чернівецькій області запевняють, що ситуація не є критичною. Рятувальники моніторять ситуацію щопівгодини і очікують спаду рівня води. За їхніми словами, в селі Маршинці рівень води у річці Прут піднявся найбільше.

За даними ДСНС, до 18 травня у річці Дністер на ділянці Галич-Заліщики очікується продовження підняття рівня води на 2,5 - 3,5 м.

18 травня на річці Дністер поблизу міста Заліщики Тернопільської області очікується проходження максимального рівня води зі значенням 780-830 сантиметрів над нулем поста. Ймовірним є затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, часткове затоплення окремих населених пунктів сіл Кострижівка, Василів, Митків, Мосорівка, Дорошивці, Бридок, Самушино, Онут, Перебиківці Чернівецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267