У п'ятницю, 16 травня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході відвідування військової частини 3028 Внутрішніх військ МВС України підрозділу спеціального призначення «Ягуар» у Калинівці Вінницької області вручив військовослужбовцям Національної гвардії чотири сертифікати на отримання квартир, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Також прем'єр вручив сертифікати на отримання квартир сім'ям п'яти військовослужбовців Збройних сил України, які загинули під час виконання антитерористичної операції - майора Олександра Сабади, майора Руслана Плоходька, майора Сергія Руденка, капітана Миколи Топчія та старшого лейтенанта Ігоря Гришіна.

«Це наші брати, які боролися і загинули. Їхні сім'ї залишилися без годувальників, але не залишилися без допомоги держави», - сказав прем'єр-міністр.

Він подякував бійцям: «Ви під кулями захищаєте країну, наші сім'ї і майбутнє. Ви - справжні українські герої-патріоти. Достойні, сильні і мужні люди».

Глава уряду нагадав, що зустрічався з багатьма бійцями цієї частини в таборі АТО біля Слов'янська: «У нас була серйозна розмова, і те, що було сказано вами, було не просто почуто, але й дещо зроблено. Поставили новітню техніку, додаткове обладнання, підвищили грошове забезпечення на 80%».

Яценюк також зазначив, що в парламенті ухвалили закон, який надає кожному з тих, хто був і буде на передовій, статус учасника бойових дій: «Тому що ви справжні бійці, ви справжні захисники української держави».

«Прошу надалі захищати країну. Ще треба дуже багато зробити для миру й спокою в нашій державі. Ми захищаємо українців, Україну, ми захищаємо наше майбутнє, і це робиться вами, вашою волею, силою та вашою доблестю і мужністю», - підкреслив глава уряду.

«Від імені уряду дякую вам за службу і готовий служити вам», - сказав Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, кількість загиблих українських десантників 95-ї аеромобільної бригади Збройних сил України в ході сутички з озброєними громадянами біля Краматорська зросла до семи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134