Мир та спокій в Україні можуть бути забезпечені політичними і дипломатичними методами. Таке переконання у ході першого загальноукраїнського «круглого столу» національної єдності висловив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Forum'у.

Глава уряду наголосив, що на сьогодні перед владою стоїть основне завдання - зберегти Україну як цілісну державу.

«Уряд готовий вести діалог з усіма, у кого немає зброї в руках, хто не стріляє і не вбиває мирних громадян і працює на єдність Української держави», - сказав Яценюк.

За його словами, перша мета, яку ставить перед собою Кабмін, - безпека громадян, боротьба з корупцією, а також врегулювання гуманітарних питань, зокрема «мовних». Серед механізмів досягнення цих цілей прем'єр назвав внесення змін до Конституції, «які могли децентралізувати владу і збалансувати її між центром та регіонами».

«Також у рамках реалізації цих завдань ми повинні провести чесні і прозорі вибори. Це стане ще однією запорукою для стабілізації ситуації в країні», - сподівається Яценюк.

Нагадаємо, 8 травня, в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов і прем'єр-міністр Яценюк заявили, що ініціюють проведення всеукраїнських круглих столів національної єдності за участю представників усіх політичних сил, громадянського суспільства, наукових кіл.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214