Сьогодні, 13 травня, у Верховній Раді створено міжфракційне депутатське об'єднання «Антикризова група», його головою обрано народного депутата Ігоря Рибакова. Про це повідомляє «фрАза» з посиланням на прес-службу політика.

 
 
«Ми створили депутатське об'єднання, до якого увійшли як позафракційні народні депутати, так і представники різних фракцій, оскільки прекрасно усвідомлюємо відповідальність перед українським народом за стабілізацію ситуації в країні, припинення кровопролиття, відновлення діалогу та врегулювання політичної кризи виключно мирним шляхом», - заявив голова об'єднання.

«Сьогодні ми як ніколи раніше розуміємо необхідність внесення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади з метою збереження територіальної цілісності України, - зазначив Рибаков, додавши, що поштовхом до створення об'єднання стали трагічні події, що відбулися в Одесі 2 травня.

Лідер об'єднання наголосив, що депутати, котрі увійшли до його складу, «зосередяться на двох ключових моментах - негайному примиренні й об'єднанні громадян по всій країні та розробці законодавчих ініціатив, які повинні, нарешті, остаточно викорінити корупцію і припинити соціально-економічну деградацію країни».

«Я переконаний, що у разі подальшої відсутності реального діалогу між учасниками протистояння, ситуація по всій Україні може повністю вийти з-під контролю і влади, і опозиції. А це, в свою чергу, матиме трагічні наслідки для всіх нас», - сказав Рибаков.

Лідер новоствореного об'єднання закликав усіх небайдужих депутатів «долучитися до співпраці і спільно виробити механізми, які забезпечать унітарність держави, і сприятимуть якнайшвидшому впровадженню конституційної реформи».

«Основна мета та пріоритети роботи депутатського об'єднання «Антикризова група» - це вихід держави з політичної та економічної кризи, деескалація політичного конфлікту, підтримка переговорного процесу мирного врегулювання ситуації із залученням політиків різних рівнів, громадськості та міжнародної спільноти, вироблення реальних механізмів для припинення протистояння та кровопролиття, і стабілізації ситуації в Україні», - сказав Рибаков.

«Тільки примирення і діалог є шляхом для сталого розвитку України», - заявив голова депутатського об'єднання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196