ВАТ «Газпром» опустилося з 3-го на 4-те місце серед найприбутковіших світових компаній. Про це свідчить оновлений список Global 2000, який журнал «Forbes» опублікував 8 травня.
За прибутком «Газпром» випередили американські іпотечні агентства Fannie Mae і Freddie Mac, а також китайський банк ICBC.

У загальному рейтингу двох тисяч найбільших корпорацій світу російський газовий концерн зайняв 21-шу сходинку. Для порівняння, роком раніше «Газпром» перебував на 17-му місці. Китайські банки в глобальному списку зайняли три перші місця: ICBC виявився лідером, на 2-му місці - China Construction Bank, а на 3-му - Agricultural Bank of China.

Всього до списку Forbes Global 2000 увійшло 28 компаній з Росії. Серед них «Газпром» лідирує; у трійку також потрапили «Роснафта» (34-те місце в загальному рейтингу) та Сбербанк (58-ме місце). У десятці найбільших вітчизняних організацій також виявилися «Лукойл», «Сургутнафтогаз», ВТБ, «Транснафта», АФК «Система», «Новатек» і «Норільський нікель».

Рейтинг Forbes Global 2000 складається на основі чотирьох основних фінансових показників компаній. Крім прибутку, в ньому враховується ринкова капіталізація, обсяг активів і продажів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287