Президент Росії Володимир Путін запропонував керівнику ОБСЄ Дідьє Буркхальтеру «проаналізувати ситуацію і знайти шляхи виходу з кризи» в Україні.

Як заявив глава російської держави, приймаючи в Кремлі Буркхальтера, його приїзд до Москви є «дуже своєчасним».

«Ми з вами вже обговорювали питання, пов'язані з важкими і дуже трагічними подіями в Україні, у вас є свої пропозиції, свої ідеї з приводу того, як можна вийти з ситуації», - звернувся Путін до Буркхальтера. Він наголосив, що позиція Росії щодо ситуації в Україні відома, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Наша позиція відома», - сказав Путін. «Давайте спробуємо проаналізувати ситуацію і знайти шляхи виходу з цієї кризи», - запропонував російський лідер.

Буркхальтер вважає, що «дуже важливо мати можливість для діалогу». «Дуже хотілося б обговорити з вами пропоновану «дорожню карту», щоб вона була обговорена в деталях, і щоб її можна було привести в дію», - сказав Буркхальтер.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 травня міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що вважає за необхідне організувати нову зустріч у Женеві для обговорення шляхів деескалації ситуації в Україні.

Представники України та ЄС висловили готовність до цієї зустрічі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223