Юрій Луценко має припинити спекулювати на трагічних подіях в Одесі і вибачитися за брехню, яку він озвучив сьогодні. Про це заявив народний депутат України Олександр Дубовой, коментуючи звинувачення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про вплив на кадрові призначення в одеській міліції, що, на думку екс-міністра, негативно вплинуло на здатність міліціонерів протистояти спробам сепаратистам підірвати ситуацію в місті.

«Політика вчить нічому не дивуватися, але в період виборчої кампанії, коли людина працює рупором у кандидата в президенти, можна почути різне. Сьогодні Юрій Луценко, на жаль, поширив відверту брехню, зв'язавши моє ім'я з кадровими призначеннями в УВС Одеської області. Хотів би відразу ж попередити: питання зовсім в іншій площині - Юра перебуває в команді Порошенка, а я очолюю обласний виборчий штаб Юлії Тимошенко. На мою думку, тільки це може пояснити неправдивість заяв Луценка», - сказав Дубовой, повідомляє «Цензор.НЕТ».

Він пояснював, у чому саме не має рацію екс-міністр.

«Я не маю жодного стосунку до призначення колишнього начальника УВС Петра Луцюка. І тим більше до призначення Дмитра Фучеджи. Якщо першого я хоча би бачив, то з другим навіть не знайомий. Хоча, може бути, мені це варто зарахувати в мінус, оскільки, як главі підкомітету парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення роботи правоохоронних органів, мені варто було б знати міліціонера, який претендує на посаду керівника обласного УВС. У той же час, про діяльність Фучеджи у мене є достатньо інформації, за якою необхідно проводити розслідування і притягати до відповідальності», - заявив Дубовой.

Депутат також зазначив, що єдине, що можна розглядати як причетність до кадрових впливів в обласному керівництві міліції, - це його розмова з міністром внутрішніх справ Аваковим про можливі провокації в області з боку сепаратистів і готовності до провокацій силовиків.

«Щодо ринку «7 кілометр», де, за словами Луценка, почалася рейдерська атака, коментувати не буду. Хто і що там захоплює - нехай розбирається прокуратура. У той же час, насторожує, що Юра перейнявся активами Юрія Іванющенка. Ну, гаразд», - зазначив Дубовой.

Він також висловив своє обурення тональністю оцінок Луценка, зокрема, в отриманні «квот за вірність».

«Юрію Віталійовичу, з повагою ставлюся до того, що вам довелося побувати за ґратами, куди вас кинув Янукович. Точно так само, як і лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко. Ви навіть були на з'їзді, де Юлію Володимирівну висували кандидатом у президенти і виступали зі словами підтримки. Однак, це вам не завадило перестрибнути у команду Петра Порошенка, ніби ні в чому не бувало. Можу сказати впевнено: «квот за вірність я не отримував», але, на відміну від вас, вірність дійсно вважаю гідною рисою. А також вважаю неприпустимим піарити себе і кандидата на події в Одесі, які забрали людські життя», - сказав Дубовой.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

653