Видворення представників Комуністичної партії із зали засідання ВР є свідченням того, що в Україні ліквідована парламентська демократія. Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

«Те, що сьогодні відбулося в парламенті, - це продовження подій, які ми мали в Одесі, а в Одесі ми маємо «Хатинь» ХХІ століття, коли спалювали живцем людей.

Сьогодні поставлена жирна крапка в парламентській демократії. Нинішня влада продовжує цей націонал-фашистський шабаш, який був в Одесі», - заявив він.

 
 
Він зазначив, що КПУ вимагала, щоб парламентське засідання було відкритим, однак до думки політичної сили не дослухалися, повідомляє «ГолосUA».

Крім того, Симоненко, на прикладі заворушень в Одесі, обурений відкритим цькуванням людей, котрі виступають за російську мову як другу національну і референдум, який би відобразив думку народу в питанні державного устрою країни.

«Ми вимагали, щоб у парламенті відбулася відверта розмова: на якій підставі розстрілювали мирних людей, які виступають за російську мову як другу державну і референдум. А вони (парламентарії - прим. ред.), на тлі всього, що відбувається, спробували заткнути рота фракції Компартії і прийняли рішення видалити її із зали», - додав він.

Симоненко підкреслив, що подібне рішення було прийнято вперше за всю історію незалежної України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262