Генеральна прокуратура України закликає мешканців східних областей не піддаватися на провокації диверсантів зі зброєю, «які становлять пряму загрозу конституційному ладу країни, її територіальній цілісності, громадській безпеці, а також правам та свободам людей».

Як зазначає прес-служба наглядового відомства, під час травневих свят існує підвищена загроза провокацій на сході України, спрямованих на зрив президентських виборів і розкол держави. «Першочерговим завданням у цей складний період для органів є контроль за ходом розслідування у кримінальних процесах за фактами захоплення адміністративних приміщень державних установ у Донецькій та Луганській областях, а також щодо бездіяльності працівників правоохоронних органів», - заявили в ГПУ.

Прокурори також зосереджують особливу увагу слідчих на встановленні причин здачі цих приміщень, а також ролі та відповідальності керівників обласних управлінь внутрішніх справ і Служби безпеки, інших посадових осіб.

Обов'язком правоохоронних органів та військових формувань є насамперед захист мирних громадян, а також територіальної цілісності держави. «Під час виконання зазначених завдань вони мають право використовувати зброю та спеціальні засоби ураження», - нагадали в ГПУ.

«Щоб уникнути жертв серед цивільного населення закликаємо не брати участі в акціях провокаторів, які підбурюють населення до блокування військових частин та правоохоронних органів. А також утриматися від необдуманих дій, які можуть перешкоджати органам влади і правопорядку, завданням яких є стабілізація ситуації в Україні», - йдеться в заяві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214