Україна готова розглянути питання про попереднє декларування та надання в Россільгоспнагляд письмового повідомлення про транзитні вантажі.

Як повідомляє Россільгоспнагляд, домовленість про це була досягнута під час робочої зустрічі заступника керівника російської служби з першим заступником міністра аграрної політики та продовольства України Іваном Бісюком, яка відбулася в Бєлграді у рамках четвертого засідання регіональної комісії Міжнародного епізоотичного бюро по Європі. Вона була присвячена врегулюванню проблем, які нещодавно виникли, пов'язаних із гарантуванням безпеки української тваринницької продукції, що постачається в Росію.

Згідно з повідомленням, Бісюк порушив питання про зміну умов транзиту вантажів, як тих, що йдуть на адресу українських підприємств, так і тих, що спрямовуються ними в треті країни. Є. Непоклонов пояснив, що деякі корективи були пов'язані з необхідністю протидії спробам контрабандного провезення товарів, які останнім часом різко зросли.

Так, наприкінці березня управління Россільгоспнагляду по Брянській і Смоленській областях припинило спробу ввезення іспанської замороженої свинини і свинячих язиків, які прямували транзитом на адресу українського підприємства «Оливна» за сфальсифікованими документами як м'ясо птиці, передає «Інтерфакс-Україна».

У зв'язку з численністю подібних випадків було прийнято рішення про обмеження кількості пунктів пропуску на російському державному кордоні, через які дозволено перевезення транзитних вантажів.

Бісюк висловив готовність сповістити українських виробників та імпортерів про необхідність посилення контролю і звернувся з проханням визначати кількість та перелік таких пунктів пропуску, виходячи з найбільшої доцільності й не на шкоду торговельним відносинам обох країн за суворого дотримання норм безпеки.

На зустрічі також обговорювалися проблеми, пов'язані з виявленням в українській молочній продукції неприпустимо високого рівня залишкових кількостей антибіотиків та з африканською чумою свиней (АЧС). «Сторони погодилися щодо доцільності проведення наради експертів Росії, України, Білорусі і Казахстану стосвно проблеми контролю АЧС», - йдеться в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338