Заборгованість ПАТ «Київенерго» за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» станом на 1 квітня 2014 року становить 3,788 млрд грн.

Про це повідомив сьогодні під час розширеного засідання колегії КМДА директор Департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Новицький.


Водночас він зазначив, що, за даними «Київенерго», зазначений борг становить меншу суму - 2,552 млрд грн і відхилення в сумі 1,236 млрд грн пояснюється різницею в ціні дешевого та дорогого газу в четвертому кварталі 2013 року, передає «УНІАН».

Як повідомив Новицький, зазначену різницю в обсязі 1,236 млрд грн планується погасити коштом держбюджету й відповідне звернення вже спрямовано міською владою в Кабінет Міністрів України.

Директор департаменту повідомив, що в структурі боргу «Київенерго» (3,8 млрд грн), зокрема: борг за різницею в тарифах на теплову енергію становить 687 млн грн; заборгованість організацій та установ, які фінансуються з держбюджету, - 104 млн грн; заборгованість організацій та установ, які фінансуються з міського бюджету, - 697 млн грн; заборгованість ЖЕО - 1 млрд 311 млн грн.

За словами Новицького, сума за різницею в тарифах буде погашена коштом держбюджету. Щодо інших сум у структурі боргів, за його словами, проблемним є лише погашення заборгованості з оплати за отриману послугу від населення. Інші ж борги в структурі будуть погашені коштом міського бюджету, і зараз ці кошти знаходять.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358