В Україні неприпустима ескалація протистояння. Про це заявила кандидат на пост Президента України Наталія Королевська, після того, як потрапила в оточену Донецьку ОДА і змогла поспілкуватися з протестувальниками.

 
 
«Я приїхала в рідний Донбас як ваша землячка, як жінка і мати двох дітей. Я приїхала, тому що у мене стискається серце, коли я чую про загиблих і поранених співвітчизників. І я не хочу, щоб мій край називали землею терористів і сепаратистів. Я проти подальшої ескалації конфлікту», - сказала вона.
 
 
Королевська наголосила, що, приїхавши на рідний Донбас, вона була шокована побаченим - наявністю військової техніки і блокпостів на дорогах. «Дорогою в Святогірську Лавру я спостерігала військові вертольоти, які кружляли в небі, БТРи на дорогах. І це XXI століття, на Донбасі. Я не могла собі такого ніколи уявити», - сказала вона.

Тому, за словами політики, сьогодні вкрай важливо зберегти мир та єдність у країні. Для цього, на думку Наталії Королевської, сьогодні в першу чергу треба почути один одного і зрозуміти, чому люди вийшли на вулицю, проти чого вони протестують і які позиції відстоюють.

 
 
«Я вважаю, що Україна повинна бути єдиною і для цього ми повинні змінити ставлення до Донбасу. Я дуже добре знаю тутешніх людей, я добре знаю економіку Донбасу і нам потрібно почути вимоги людей: хочуть вони бюджетну незалежність регіонів - необхідно дослухатися і дати це. Але повторюю - головне, зберегти єдність України», - сказала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339