Російські війська не порушували український кордон у рамках маневрів у середу, проте Збройні сили України готові до відбиття агресії, заявив в.о. міністра оборони України Михайло Коваль.

«Збройні сили України готові до відбиття будь-якої агресії. Кордонів вони не порушували. Вчора були деякі маневри поблизу держкордону - ми провели відповідне реагування», - сказав Коваль.

Керівник відомства уточнив, що в ході маневрів російські війська здійснювали підхід колон до держкордону України на відстань до 1 км, також здійснювалися польоти авіації, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як повідомляв ForUm, у четвер, 24 квітня, в ході проведення антитерористичної операції підрозділи Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони України деблокували і знищили 3 блокпости незаконних збройних формувань у північно-східній частині Слов'янська. Знищено 5 терористів.

Пізніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що у зв'язку з початком активної фази операції українських силовиків на південному сході України батальйонні й тактичні групи Південного і Західного військових округів почали навчання в прикордонних з Україною районах.

Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії надати роз'яснення щодо проведення навчань біля кордону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245